tisdag 8 februari 2011

Systuga och trött dotter

Igår hade vi systuga här hemma. 3 symaskiner surrade på köksbordet och golvet var täckt av överdrag. Nu är alla kardborrebitarna på plats och det är dags att mäta ut var trycket ska sitta. Tidspressen har varit helt galen, men nu börjar allt falla på plats. Det blir inte riktigt som vi tänkt oss med alla delar, men så är det alltid. Det är bara att gilla läget. Å andra sidan är det inte så många som vet vad vi hade tänkt oss från början. Det kommer förhoppningsvis bli riktigt bra.

I kväll har det varit ganska lugnt. Dottern var så trött efter dagis att hon somnade i bilen hem och sedan ville hon sova vidare. Hon har sovit sedan dess... Nattassistenten väckte henne för en stund sedan för att sätta henne på toaletten, byta till nattlinne och ge henne en dinosauriedricka (näringsdryck). Det är märkligt, men det märks så tydligt på minstingen när hon får ha mig och mannen helt för sig själv. Hon är ett helt annat barn. Hon har lättare för att sysselsätta sig själv och är betydligt lugnare. Gissningsvis så är det väl att hon slipper känna någon press på sig om att tävla om vår uppmärksamhet. Det är säkert inte så lätt för henne att hantera alla gånger att dottern behöver så mycket hjälp och att vi lyfter henne så mycket.

För att belöna mig själv för att vi slitigt så mycket den senaste tiden, så ska kvällen avslutas med bastubad. Finns det något härligare än att få halvligga i bastun med en bra tidning. Det får inte vara för varmt i bastun, utan så där lagom så att man orkar ligga kvar en stund och bläddra i tidningen. Optimalt hade varit om bastun varit lite större, precis så att det gick att ligga raklång. Det gör det inte nu, men det är skönt i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar