söndag 9 januari 2011

En helt blöjfri dotter

Klockan var nästan halv elva igår innan minstingen somnade och knappt en timma senare sov även dottern. Det är ett under att de orkar vara vakna så länge. Ett ännu större under är nog att de ändå vaknade i skaplig tid - och är på hyfsat humör! Får se hur dagen utvecklar sig...

Minstingen har börjat prata mer och mer. Vi som var oroliga för att hon var så sen att börja prata. Det märks inte nu. Orden bubblar ut ur munnen på henne. Inga långa meningar, utan 2-4 ord i varje mening brukar hon hålla sig till. Däremot pratar hon i princip hela tiden. Det är gulligt att lyssna på hennes prat.

Dottern har blivit helt torr. Bara sådär. Nu har hon trosor på natten och det går jättebra! Vi har ett underlägg i sängen utifall att..., men det har bara använts vid ett enda tillfälle. I övrigt använder vi inte något skydd alls någonstans. Det var nog bara motivation som saknades tidigare. Återstår att se när minstingen känner sig redo. Hon var nästan torr i somras innan vi flyttade, men sedan dess har hon inte visat några större tendenser att vilja vara utan blöjan. Det händer att hon kissar på pottan, bara för att i nästa stund kissa på golvet istället ifall vi har tagit av henne blöjan. Det får bli när det blir. Hon är ju trots allt bara 2,5 år, så det är absolut inte någon stress på ett bra tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar