söndag 2 januari 2011

Sovmorgon

Barnen har börjat sova länge på morgonen. Helt underbart. Minstingen vaknade till vid halv åtta, men sov vidare en timma till. Dottern sover fortfarande. Barnen får sova så länge de vill nu när vi ändå är lediga, vilket dottern verkligen gjorde igår. 11.05 bestämde hon sig för att det var lagom att gå upp. Jag och mannen var väldigt tacksamma i och med nyårsfesten dagen innan.

Just nu är jag själv uppe med minstingen och det är lugnt och skönt i huset. Hon har precis svept en flaska välling och står och dricker mjölk ur vällingflaskan. Hon dricker lätt 4-5 deciliter vätska på morgonen. Det där pratet om att det är svårt att få i små barn tillräckligt med vätska stämmer verkligen inte in på henne. Hon häller i sig lika mycket vätska på morgonen som dottern dricker på en hel dag!

Det är en omständlig process med minstingens morgonrutiner och hon blir helt förtvivlad om det blir fel. Det börjar redan i sängen. Trots att hon kan gå ur sängen själv, så vill hon att vi kommer in och bär ut henne till köket. Det är svårt att säga nej, eftersom det är så vi gör med dottern. Kudden och ett par kramdjur måste följa med. Väl ute i köket ska först kramdjuren läggas i soffan och därefter ska hon ta vällingen själv. Flaskan ska stå på diskbänken och en liten vit stol ska finnas framför så att hon lätt kan klättra upp och ta flaskan. Sedan går hon bort till soffan där hon klättrar upp och sedan ska hon sitta på sin huvudkudde. När vällingen är slut, så vill hon ha mjölk i flaskan. Samma visa varje morgon... Enda skillnaden är vissa mornar när hon vill ha juice i flaskan istället...

Vi har blivit ombedda att göra kostregistrering för dottern under en helg, så vad passar väl bättre att göra det idag och i morgon. Veckodagen har ju egentligen inte någon betydelse, utan det är att hon är ledig från förskolan. Det är lite meckigt att mäta allt hon får i sig, men samtidigt är det bra att veta hur mycket hon egentligen får i sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar