måndag 16 mars 2009

Slut med skenor!

Sedan vår dotter opererade båda benen i slutet av januari har hon fått sömnrubbningar. Av den anledningen har vi en avlösare som arbetar hos oss två nätter i veckan. Dessa nätter tillbringar hon i vår dotters sovrum. Hon har en säng bredvid vår dotters säng och får sova i den mån det går. I morse kom hon upp med mörka ringar under ögonen. Enligt henne hade det varit den värsta natten hitentills och då vaknar ändå vår dotter 15-16 ggr per natten i snitt, men det hade alltså varit värre än så. En anledning till att hon sover så dåligt är de skenor hon tvingas ha på sig. Efter operationen ska hon vara i utsträckt läge 12h/dygn, vilket i realiteten innebär 3h/dag i ståskal och 9h/natt med "sovskenor". Skenorna gör att hon har svårt att komma till ro, sover lätt och vaknar ofta. När hon vaknar behöver hon byta läge och är ofta ledsen. Det är två veckor kvar med restriktionerna om utsträckt läge.

Dotterns extraresurs på förskolan berättade per telefon att hon var orolig för att det var något fel för vår dotter hade varit svår att få kontakt med. Hon hade bara stirrat rakt framför sig. De hade tagit tempern på henne, men ingen feber. Min man hade glömt informera om hennes dåliga natt. Hon var helt enkelt helt slutkörd. Fick nog och ringde både ortopeden för att få tag på ansvarig läkare och vår sjukgymnast. Inget svar på ortopeden (såklart...!). Däremot erbjöd sig dotterns sjukgymnast att jaga läkaren för att prata med honom. Det bara går inte att fortsätta på detta sättet. Alla i familjen är för närvarande helt slutkörda. Är väl minstingen då som inte påverkas så mycket.

Sjukgymnasten ringde precis och meddelade att hon fått tag på ansvarig läkare och att de kommit överens om att vår dotter slipper skenorna!!! Hurra - ett normalt liv hägrar! Det räcker att hon står i ståskalet 3h/dag, som hon alltid gör. Ikväll ska det firas med prinsesstårta!! Hoppas bara nu att hon "klarar av" att sova och inte vaknar ändå...

1 kommentar: