torsdag 8 juli 2010

Bråda dagar

Idag har vi köpt garderober - igen. Igår blev det inköp av garderober till hallen och idag till sovrummet. Typiskt nog så är garderoberna lite för stora, så det blir att ta fram sågen och kapa en del av stommen. Det verkar som om det fungerar. Eftersom personalen på IKEA inte får informera om möjliga justeringar i möblerna, d v s montering som går utanför anvisningarna, så informerar jag alla läsare här: Det fungerar att kapa av en del av en stomme och ändå använda skjutdörrar. Det innebär en del jobb, men det går.

Trädäcket på det nya huset växer så det knakar. Killarna som bygger det är verkligen snabba! Fixade stolar, kaffe och kaka till dem i eftermiddags innan jag åkte iväg för att hämta barnen på dagis. Jag tror i vart fall att det var uppskattat.

Dottern var iväg och badade med dagis. Hade en lätt oroskänsla i magen hela tiden. Tänk om de lämnar henne utan uppsikt och hon trillar i vattnet... Inte så att jag misstror personalen på förskolan, men konsekvenserna blir så stora - drunkning - om hon skulle falla och inte någon ser det på direkten. Det hade, självklart, gått hur bra som helst. Dottern hade vägrat att lämna badet, så ett par gånger hade de fått lyfta upp henne ur badet - under vilda protester - för att värma henne lite. Sedan var det snabbt i igen.

Har pratat med en av hennes assistenter om hon vill följa med henne och bada på söndag, så kan mannen och jag packa det sista här hemma. Inte så roligt för henne att vara med i alla fall... Att se alla våra prylar packas ner i kartonger.

I morgon är det barnens sista dag på deras nuvarande förskola. Det är inte utan att det känns lite tungt. Det har verkligen varit en riktigt bra förskola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar