måndag 5 juli 2010

En skakad man

I dag har vi tillbringat större delen av dagen i det nya huset. IKEA, fixa inför flytten, koorindering av det nya trädäcket och plantering av lite växter. Känns som om det går i snigelfart.

På seneftermiddagen var mina föräldrar och ena syster över på en snabb fika för att se huset. Mannen åkte iväg för att hämta barnen på dagis. Planen var att vi skulle fixa massor på kvällen.... Jo, visst... Helt omöjligt att fixa något. Lyckades fixa halvlyckad middag - hittade inte stekpannan som jag hade behövt och sedan var kvällen slut. Bara att åka hem.

Mannen var ganska skakad, efter att ha varit på väg att köra av motorvägen på vägen tillbaka till huset. Bilen han körde om på motorvägen svajade till ordentligt, vilket tvingade mannen att väja ut till sidan. Resultatet blev att han körde på en vit plastpinne (den typen av markeringar som brukar vara intill vägarna). Bilen svajade till ordentligt och har nu fått en ordentlig repa längs hela sidan. Bortsett från skadorna på bilen, så gick allt tack och lov bra. Däremot blev mannen riktigt skakad av händelsen. Det kunde ju ha gått så mycket värre!

Jag antar att det är i denna typ av stunder som det verkligen är på sin plats att reflektera över hur onödigt det är att gnälla på varandra över småsaker. Det har blivit mycket gnäll på sista tiden, mycket beroende på att vi har haft (och fortfarande har) en väldigt pressad tillvaro. En vecka till och sedan är vi i vart fall bara med ett hus.

1 kommentar:

  1. Vilken tur att allt gick bra med mannen och att det endast blev materiella skador! Vi kommer gärna och hälsar på i nya huset vid lämpligt tillfälle. Kramar!

    SvaraRadera