torsdag 1 juli 2010

Två sjuka barn

Sista dagen på jobbet före semestern och vad händer....? Vid lunchtid ringer de från dagis för att meddela att dottern har hög feber. Inte mycket annat att göra än att åka hem och hämta henne. Efter att ha varit hemma en timma ringer nästa pedagog. Nu har minstingen också fått hög feber. Lyckades hitta en vänlig granne som kom in och passade dottern under tiden jag åkte iväg till dagis för att hämta minstingen. De var väldigt hjälpsamma på dagis. När jag kom dit, så stod en av pedagogerna och väntade utanför med minstingen i famnen och hennes ryggsäck packad. Tror det var den snabbaste hämtningen jag gjort...

Nu sitter dottern framför tv:n och dricker läsk i pipmugg med sugrör (enkelt att hålla). Det måste vara den perfekta drickan när hon har hög feber. Socker och vätska blandat. Det är bara saltet som saknas. Får hon bara i sig vätska så är jag nöjd. Då slipper vi åka in och ge henne dropp. Vill hon ha läsk, så får hon m a o läsk. Minstingen ville ha välling och sedan nickade hon på frågan om hon ville lägga sig.

I morgon var planen att vara ute i nya huset och fixa. Antar att barnen lika gärna kan befinna sig där och vara sjuka, som här hemma. Dottern fick sin nya säng levererad idag, höj- och sänkbar samt med höga kanter. Tror det blir bättre för alla som ska lyfta henne i och ur. Det innebär att vi har både säng och en extra madrass på plats. Därmed kan båda barnen sova - om de behöver - i morgon. Håller på att packa en liten väska med lite leksaker, så att de har något att göra när de inte vill sova. Får nog bli en dator och lite film till dem också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar