onsdag 1 december 2010

Minstingen och sängkampen

Vi har varit så glada för att minstingen har haft så lätt för att somna i sin säng. Att det inte alls blev några problem, som vi trodde att det skulle bli. Det har också fungerat väldigt bra fram tills igår. Igår var det skrik och bråk under lång tid innan hon kom till ro. Idag ville hon heller inte sova. Först skulle allt möjligt fixas och trixas i rummet. Sedan skulle hon ligga med huvudet på fotändan i sängen, vilket så klart gick bra (efter att alla kramdjur och kuddar flyttats runt).

Jag trodde att hon hade somnat när tvättmaskinen började pipa för att den var klar. Då traskade minstingen upp igen. Mer gråt för att hon inte fick vara uppe. Måste absolut ha vatten. Efter lite dividerande gick hon med på att sitta i sängen och dricka.

Minstingen insisterade därefter på att ligga på golvet på sin kudde. Kallt, men är det så hon vill sova, så okej. Efter en stund blev det tyst. Jag tror hon klättrade upp i sängen igen. Sedan hördes duns och ljudet av små tassande fötter. Tyst och sedan ett hasande ljud i omgångar. Minstingen hade denna gången hoppat ur sängen, tagit kudden med sig och lagt sig på golvet utanför sitt rum. Det som hördes var när hon hasade sig fram på golvet med huvudet på kudden. Närmre och närmre köket. Efter ett tag hördes "mamma".

Denna gången tog jag bara henne i handen, gick in till hennes sovrum och lyfte upp henne i sängen. Tänkte på "Supernanny" och var bara helt tyst. Mer gråt. Sa godnatt, en slängkyss och sedan gick jag ut ur rummet igen. Tror det hjälpte för nu har det varit tyst en bra stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar