lördag 27 november 2010

Förkylt julpynt

Det är smått fantastiskt, men minstingen sov till klockan var nästan halv nio. Dottern vaknade vid åtta, men blev sur när det inte fanns en lila tröja att ha på sig som matchade kjolen hon ville ha. Hon löste det genom att sova på saken. 30 minuter senare ropade hon igen. Då hade hon bestämt sig hur hon ville göra och var hur glad som helst igen.

Idag ska vi julpynta i huset. Älskar verkligen julen, men detta året känns det som om det kom så plötsligt. Jag var liksom inte alls beredd. Hur kunde det gå så fort?

Hela familjen är förkylda. Dottern hostar så hon skakar, framför allt på morgonen precis innan hon gått upp. Slemmet vill liksom inte upp. Det är stor skillnad jämfört med de nätter när assistenterna har vänt henne flera gånger under natten. De vänder henne innan hon hunnit vakna och be om det - om hon nu hade bett om det. Vi ger henne hostmedicin och använder både inhalatorn och hostmaskinen. Vi har kommit överens med assistenterna att de nätter de arbetar så är det deras uppgift att ge henne hostmaskin och inhalator på morgonen och hostmaskinen på kvällen om hon behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar