tisdag 19 maj 2009

Bostadsanpassning

Var på utbildning kring bostadsanpassning ikväll. Föreläsaren var jätteduktig, men det var synd att inte fler föräldrar hade nappat. Det hade gett lite mer om vi hade varit fler som kunde berätta om olika lösningar och vad som fungerar bra resp dåligt.

Det blir lite märklig känsla för det är lätt att sitta och tänka hur man kan få ut så mycket som möjligt i bidrag. Känns inte rätt. Å andra sidan så blir det ändå väldigt mycket dyrare än om vi hade byggt ett hus som inte är anpassat. Oavsett hur mycket bidrag vi än skulle få, så blir det ändå en dyrare lösning. Det är knappast så att vi kommer att gå med vinst... och det är heller inte några stora summor som vi kommer att få i anpassningsbidrag.

Ser verkligen fram emot när vårt nya hus är färdigt - om typ ett år... Ett helt hus, helt anpassat till dottern. Ett hus där hon kan ta sig vart hon vill, med ett badrum där hon kan tvätta händerna, om inte helt själv, så med lite hjälp. Här hemma kan hon inte tvätta sig vid handfatet. Tur att dagis finns med sina handfat på låg höjd...

I vårt nuvarande hus har vi fyra kameror installerade för att via en monitor kunna ha koll på var dottern håller hus, vad hon pysslar med och när hon behöver hjälp. Jag kan varmt rekommendera det till andra i samma sits. Det är jätteviktigt att barnen får möjlighet att utvecklas utan att känna sig övervakade hela tiden. Hon är ju övervakad hela tiden, men upplever inte det som om hon är det. Till det nya huset ska vi köpa ytterligare några kameror. Är faktiskt super även för minstingen när hon härjar runt i lekrummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar