tisdag 26 maj 2009

Permobil

Jag har hittat en ny variant av Permobil som jag vill att dottern ska få. Inte nog med att hennes nuvarande är ful som stryk, den tillåter henne inte att vara nära sina vänner. Barn i hennes ålder befinner sig långt närmre marken än vad Permobilen låter henne vara.

I samband med att jag var på konferens med RBU för någon vecka sedan, så passade jag på att prata med representanter för Permobil och de tipsade om en modell där barnet kan sänka ner sig till golvnivå! Hurra! Synd bara att den kostar en del och att det inte är helt enkelt att få igenom hjälpmedel som inte ingår i den upphandlade listan - och framför allt inte när man redan fått ett hjälpmedel utskrivet. Har i vart fall lyckats övertyga dotterns sjukgymnast om att dottern verkligen behöver denna modellen och nu ska ärendet tas upp på hjälpmedelscentralen. Hoppas, hoppas...

Det är ju trots allt så att barn utvecklas genom interaktion med varandra. Det kan inte vår dotter när hon befinner sig flera meter ifrån andra barn. Hon kan inte röra vid dem, enda sättet att få kontakt är om något barn ställer sig på tå framför henne och sträcker fram sig mot hennes ansikte och tillräckligt nära för att dottern ska nå. Det är inte ok. Framför allt inte när vi fått höra från hjälpmedelscentralen att dottern troligtvis kommer föredra sin elrulle framför manuell så fort hon bara lärt sig köra den. Jag hoppas att det dröjer - i vart fall om hon har den modell hon har idag. Sett ur ett socialt perspektiv är elrullen förkastlig. Den fungerar säkert för en vuxen, som kanske inte har behov av att komma så nära andra, men den är inte okej för ett barn. Vad tänker de på egentligen, de som utformar flera av dessa hjälpmedel för våra barn???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar