söndag 3 maj 2009

Intensiv helg

Det har varit en minst sagt intensiv helg. I torsdags var vi i Folkets park - med elrullen. Antagligen en större grej för mig och mannen, än var det var för dottern. Första gången offentligt med elrulle, om man nu inte räknar tiden på dagis och den enda gång hon körde den hem för några veckor sedan. 10 min tog det mig att gå till dagis och över en timma hem... och då fick jag ändå köra elrullen större delen av vägen. Många tittar en hel del och vissa, framför allt pensionärer, brukar kommentera högt till varandra saker i stil med "stackars barn", som om det skulle hjälpa vår dotter.

I lördags var vi och gungade och åkte kana på en av förskolorna i närheten som har en tillgänglighetsanpassad utemiljö. Jättemysigt. På kvällen var vi på Vanningen i Vellinge - ett badbaradis som är helt och hållet handikappanpassat. RBU hade hyrt hela stället, så det var bara vi. Hur skönt som helst. Minstingen höll sig vaken jättelänge, men somnade till slut. Dotterns farfar var med och badade. Verkligt skönt med en extra hand. När minstingen somnat och farfar var med äldsta dottern och badade, så passade jag och mannen på att bada ordentligt. Det fanns en stor vattenrutchbana, där det fanns sensorer så att man kunde se tiden för ett åk. Mannen vill inte alltid erkänna att han har tävlingsinstinkter, men instinkterna kom fram rätt tydligt igår... Måste tyvärr erkänna att han vann tävlingen i hur fort det gick att åka i den där vattenrutchbanan... :o) Det var tryggt att ha med dotterns farfar. Han är ändå utbildad simlärare, så han är antagligen säkrare med dottern i vattnet än vad jag och mannen är.

Dottern var hur lycklig som helst och kämpade sig vaken genom hela badtiden. Vi hade tänkt åka hem tidigare, men vi var bland de sista att lämna byggnaden vid 22-tiden...

Vi har lärt känna en annan familj via dotterns dagis. Viktor är en av dotterns bästa kompisar på dagis. De är så himla söta ihop när de leker och hans föräldrar är jättetrevliga att umgås med. Vi hade bjudit hit dem på brunch. Varför bjuder man inte oftare till brunch? Det är ju ett jättetrevligt sätt att träffas på!

I morgon är det dags att börja jobba... Första dagen efter föräldraledigheten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar