söndag 31 maj 2009

Liseberg

Hemkommen efter en underbar resa till Liseberg med RBU. Allt bara flöt på. Var ett tag lite orolig för att det skulle bli en lång dag för dottern och att hon därmed skulle bli kinkig eller inte tycka det var så kul. Så fel man kan ha! '

Vi åkte från barnhabiliteringen kl 9 och sedan var bussen inte tillbaka igen förrän vid 23-tiden. Tror vi var i säng vid midnatt (bara för att bli väckt av minstingen vid 4.30-tiden, som tyckte att det var lagom tid att gå upp).

På Liseberg fanns det massor med karuseller som fungerade för dottern. RBU hade fixat med åkband till alla barnen, så hon kunde åka precis så mycket hon ville. Jag och mannen fick ledsagararmband, så vi åkte med henne gratis hela tiden. Om man kom med rullstol så fanns det speciella ingångar, eller rättare sagt ofta var vi hänvisade till att gå ut där de andra gick ut från karusellen. Det innebar att vi alltid gick före hela kön. I nästan alla barnkaruseller blev vi också tillfrågade om hon ville åka en eller två gånger. Det innebar att vi kunde sitta kvar när åkturen var slut och åka en bonusgång. Det var lite som en mamma uttryckte saken: Nästan alltid är det så mycket knepigare för oss och våra barn, så skönt att få ha det lite enklare än alla andra för en gång skull. Nu hade det inte fungerat att stå i fållorna med rulle och det gick absolut inte att gå in där de andra gick in, men att slippa alla köer var verkligen en lyx.

Det blev mest barnkaruseller - av förklarliga skäl, men jag och mannen fick erbjudande om barnvakt en stund av dottern för att vi skkulle kunna åka en attraktion tillsammans. Trots att dottern inte var med lyckades vi få åka före alla andra. Kön var 40 min lång och så länge hade det inte känts bra att utnyttja vår "barn-, rullstols- och sulkyvakt".

Tack till all personal på Liseberg för en underbar dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar