torsdag 16 april 2009

Kardiolog

Var med dottern hos kardiologen i morse. Tack och lov fanns det ledig parkeringsplats strax intill ingången. Först bära in rullstol, sedan äldsta dottern, springa ut till bilen, ut med barnvagn i med minstingen, låsa bilen och springa tillbaka. Känns inte alls bra att lämna äldsta dottern själv vid ingången - även om det bara är för några minuter. Hon är ju trots allt inte mer än 3 år...

Dottern tyckte inte alls att det var en bra idé med EKG och ultraljud. Hon vill inte komma ur rullstolen, inte heller ville hon ha klisterlappar med sladdar fästa på sin kropp, inte ens om både mamma och nalle fick en varsin. Ultraljudet var inte heller poppis, trots att hon fick titta på Teletubbies på tv undertiden. Trots dotterns protester fick läkaren fram tillräckligt med info för att känna sig nöjd. Allt verkar okej just nu, men de vill att vi fortsätter och kollar årligen. Känns skönt att allt verkar ok. När allt var färdigt ville inte dottern hem, utan det fick bli en tur via akvariet på avdelningen där hon satt och tittade och pratade med fiskarna ett tag. Känns viktigt att hon har en så positiv bild som möjligt av sjukhuset och då känns det dumt att stressa därifrån.

Det är verkligen underbar personal på barnsjukhuset. Alla verkar ha hyfsat gott om tid och de är så måna om att barnen ska känna sig lugna och trygga. Det påverkar självklart mig som förälder också. Jag hade gärna sluppit att vara där med min dotter, men om jag nu tvunget måste, så känns det bra att det blir ett så bra besök som möjligt, inte bara ur rent medicinsk synvinkel.

Denna veckan har varit skön. Detta var enda sjukhusbesöket. Lyxigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar