onsdag 24 juni 2009

Assistanstimmar

Så kom det äntligen! Ett tjockt kuvert från Försäkringskassan, adresserat till målsman för vår dotter. Ett kuvert innehållandes vår assistansansökan, kopior på alla intyg vi skickat in (totalt 6 intyg från olika instanser), kommentarer från vårt hembesök samt beräkningsbilaga. Sedan den magiska raden "utifrån de här uppgifterna överväger Försäkringskassan att bevilja dig ersättning för x timmar per sexmånadersperiod".

Innan F-kassan beslutar i ärendet har vi möjlighet att lämna synpunkter. Vi har fram till den 7 juli att protestera. Hör vi inte av oss så kommer de att besluta utifrån de uppgifter de har. Vi kommer inte att lämna in några synpunkter.

F-kassan har konstaterat att vår dotter är i behov av tillsyn alla dygnets vakna timmar. Även ett friskt barn behöver hjälp av sina föräldrar och därför har de dragit av timmar för föräldraansvar. De har dragit av 2 timmar på en vardag och 3 timmar på ledig dag, totalt 16h per vecka. Det känns som en befrielse, som ett erkännande att det är jättejobbigt emellanåt. Att det är ett stort merjobb och att det är okej att tycka att det är tufft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar