tisdag 16 juni 2009

Förvirrande kallelser

Vi har fått en kallelse till BUS (Barnsjukhuset i Lund). På kallelsen står bara att tid är reserverad den 3 augusti kl 9.30 för besök hos doktor xx vid Barn- och ungdomssjukhuset i Lund. Om vi inte kan komma och vill byta tid så.... Bla bla bla.... Kallelsen avslutas med Välkommen Barnkir mottagning.

Hm... Hm.... Det framgår inte någonstans vad kallelsen avser. Så här är det på de flesta kallelser vi får från barnsjukhuset. Enda sättet att få reda på vem som remitterat och vad saken gäller är att ringa dit. Då får man prata med en sjuksköterska som i regel inte vet något alls, men som i vart fall erbjuder sig att kolla upp. I bästa fall får man veta innan man ska dit vad saken gäller.

Denna gången misstänker vi att det rör sig om operationen av knapp i och med att barnkir antagligen är en förkortning av barnkirurgen. Fast det står inte. Det står heller inte om det är operation, förberedelse inför operation (ifall den kommer dagen efter) eller om det bara är ett samtal. Om det är ett samtal är det så att vi båda bör komma? Bör dottern följa med eller ska det helst bara vara vi föräldrar? Suck! Ibland känns det som om det är en heltidstjänst att hålla koll på alla kallelser och alla telefonsamtal till höger och vänster som behövs göras.

Någon som är sugen på ett, antagligen underbetalt, jobb som kurator hos oss? I arbetsuppgifterna ingår att driva allt som rör dottern, hålla koll på alla miljoner dokument, recept, kallelser osv. Självklart ingår även kontakt med alla specialister, läkare, Försäkringskassa....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar