måndag 2 augusti 2010

Första dagen på dagis - och jobbet

Första dagen på jobbet. Lyckades faktiskt nästan få ihop 3,5 timmar. Inte illa. Målsättningen är att jobba i vart fall 4,5 timmar i morgon. Får se om det går. Planen är att jag går upp paniktidigt för att vara på jobbet så tidigt som möjligt för att det ska gå ihop. Hinner bara jobba till kl 10.30 innan det är dags att åka till förskolan för att hämta hem minstingen.

Dottern ska till ortopeden i morgon för att få nya skenor och se över ståskalet. Har försökt lobba på förskolan att hon ska få stanna över lunch för att det inte ska bli så hattigt för henne. Deras tanke var tydligen att hon ska skolas in genom att bara vara där 1,5 timme per dag de första tre dagarna och sedan lite längre torsdag och fredag. Känns riktigt fånigt med tanke på att hon har gått på dagis i flera år och inte är så himla liten längre. Får se om jag lyckades övertyga personalen.

I övrigt gick barnens första dag på sin nya förskola riktigt bra. Framför allt personalen på minstingens avdelning är helt underbara. De verkar verkligen veta hur de ska hantera små barn. T o m när minstingen såg att jag var inne (hon var ute), så blev hon inte ledsen, utan konstaterade bara att "där är mamma".

På dotterns avdelning var det lite mer kaosartat. Till förskolans försvar ska sägas att alla avdelningar tydligen har omorganiserats under sommaren, vilket innebär att det är minst lika förvirrande för personalen. Kvinnan som ska jobba som extraresurs till dottern har precis påbörjat sin 5 veckor långa semester (hon visste inte att dottern skulle börja - eller att hon skulle bli hennes extraresurs - när hon planerade sin semester) och kvinnan som skulle ha hand om dotterns inskolning var inte där idag. Två trösklar var borttagna, men det låg fortfarande kvar tjocka mattor som dottern inte kan komma över och de såg väldigt förvirrade ut när mannen frågade efter ett bord som dottern kunde leka vid. Matbordet är högre än ett normalt köksbord och stolarna som står runt det fungerar inte för dottern. Det är för lågt ryggstöd och sitsarna är för små, vilket gör att hon antingen kommer vika sig baklänges eller halka ner.

Vi har bett att dottern ska få äta lunch med de andra barnen i morgon, men jag ställer mig tveksam till om de kommer hinna lösa problemet med var hon ska äta sin lunch. Känns inte så bra om hon får sitta vid eget bord... Återstår att se i morgon! Jag antar att det är så här det är att börja på ny förskola. Vi har bara blivit så bekväma med den gamla förskolan. Montessoripedagogiken passar egentligen bättre för henne, eftersom den går ut på att allt pedagogiskt material ska vara på barnens höjd och samma sak gäller alla bord, stolar och övrigt som barnen kan tänkas komma i kontakt med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar