lördag 7 augusti 2010

Grillfest

Igår var det grillkväll med gamla grannar. Det finns en tradition (10-årsjubileum i år) att en av grannarna på gatan bjuder på grillfest för grannarna. Även om vi flyttat, så var vi bjudna. Det var verkligen trevligt att träffa alla.

Svärmor kom ner igår och var hemma med minstingen. Eftersom minstingen lägger sig redan vid halvsju-sjutiden, så blev det väldigt mycket enklare att inte hon var med. Istället blev det jag, mannen och dottern som åkte iväg. Det var en trevlig kväll, men det blev så tydligt hur lätt dottern blir utanför. Det gör så ont i hjärtat att se alla lekar där inte hon kan vara delaktig. Barnen lekte kurragömma och sprang runt huset. Det gick inte att köra runt huset med elrullen och det är heller inte helt enkelt att gömma sig med en så stor rullstol. Mannen och jag turades om att hjälpa henne.

Det är svårt att veta hur mycket man som förälder ska blanda sig i lekarna. Hur mycket man ska styra. Vill ju inte uppfattas som en övervakare, vare sig av dottern eller av de andra barnen. Föreslog lekar ibland och försökte bevaka på avstånd. Det fungerade väl okej, men jag önskar så innerligt att dottern hade kunnat vara med i alla lekar och på samma villkor som de andra barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar