söndag 1 augusti 2010

Timmerdorfer strand

Så var vi tillbaka igen i verkligheten - i ett hus i kaos. Den senaste veckan har tillbringats i Tyskland - i Timmerdorfer strand. Det var en utmaning att resa med rulle, men det gick bra. Första lärdomen var hur man förväntas parkera på färjan när man har rörelsehinder. Inte helt självklart. De som vinkade fram oss tog nog för givet att vi skulle fatta exakt var vi skulle parkera. Det gjorde vi inte. Efter en hel del tutande lyckades vi dock hamna rätt - och fick en helt perfekt parkeringsplats. Vi kunde inte ha parkerat närmare hissen och bilen hamnade så att vi kunde öppna dörrarna helt till båda barnen.

Timmerdorfer strand var verkligen väl anpassat för personer i rulle - eller rullator för den delen. Det fanns ramper i direkt anslutning till eventuella trappor nästan överallt. En av stränderna hade ramp nästan hela vägen ner till vattnet. På rampen gick det bra att parkera elrullen och sedan var det bara en kort sträcka att bära dottern. Hon är inte så glad i att bada, utan brukar föredra att sitta och leka i sanden. Å andra sidan kan hon leka där desto längre. Jag undrar om hon ens kan tröttna på det...

Även hotellet var tillgängligt och bra. Vår bil gick, självklart, inte in i garaget. Med takboxen blir den 2,5 meter hög. Däremot fanns det en parkering utomhus med en stor låst bom framför infarten. Där fick vi gärna stå -gratis. Det var bara att be receptionen att öppna när vi skulle in eller ut. Det fungerade hur bra som helst. Hotellet kunde t o m erbjuda ett rum där vi kunde ställa elrullen. Rummet var låst och bevakat dygnet runt. Vi behövde aldrig använda det för hotellrummet var möblerat så att det blev en perfekt parkeringsplats för rullen där istället.

En av dagarna var vi på Hansapark. Även där fungerade det väldigt bra. Inget kan slå Liseberg i tillgänglighet och bemötande, men Hansapark kommer inte så långt ifrån. En kort reflektion är däremot skillnaden på personalen vid attraktionerna. På Liseberg är det mest ungdomar - speciellt på sommaren. På Hansapark var det mest medelålders män med stora rumpor, framför allt på barnattraktionerna.

Lübeck däremot hade väl en del att önska. Jag var väldigt tacksam för att mina föräldrar var med. Inte bara för deras hjälp, utan även för att vi tack vare dem även kunde ta med oss dotterns uterulle. I Lübeck var den väldigt bra att ha på sina ställen... Vi traskade glatt in på ett dockmuseum med uterullen och minstingens sulky. Kvinnan vi köpte biljetterna av la försiktigt till att det var ganska många trappor. Tror faktiskt aldrig att jag har släpat på barn, sulky och rulle så mycket vid ett och samma tillfälle. Det var helt galet många trappor. Ett par trappsteg hit och sedan några dit, därefter ett antal ganska långa trappor. Några svängda och andra raka.

Även om det är trevligt att vara iväg, så är det ändå skönt att vara hemma igen. Jag hade behövt en vecka till bara för att sova, men i morgon är det dags att börja jobba igen. Har begärt mig själv 50% föräldraledig under två veckor för att skola in barnen på nytt dagis. Vet inte riktigt hur jag har tänkt med tanke på att minstingen bara ska vara på dagis 1,5 timmar de första tre dagarna... Blir väldigt knepigt att jobba 4 timmar per dag då... Så klantigt...! De där tiderna har vi ju känt till under ett par veckor. Läste bara inte så noga eller så tog jag bara inte in var där faktiskt stod. Antingen får mannen gå ner en del i tid också eller så står hoppet till svärmor under ett par dagar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar