lördag 23 oktober 2010

Föräldrautbildning och trädgårdsplaner

Igår var det först föräldrautbildning på habiliteringen hela dagen. Riktigt bra utbildning och för en gångs skull kunde vi båda delta. Det blir liksom en annan grej då. Föräldrautbildningen sker två gånger per termin och är för föräldrar till barn med MDC1A samt SMA. Förvisso inte samma diagnos, men komplikationerna och utmaningarna är hyfsat lika. Lärorikt, men också jobbigt att se in i de andra föräldrarnas vardag. Deras barn är äldre och därigenom blir det lite som att hoppa in i en tid som väntar.

Vi behövde gå lite tidigare, eftersom vi skulle få en trädgårdsexpert på besök. Minns inte hennes exakta titel, så det är lika bra att undvika den... Först gick vi runt i trädgården och småpratade om vilken typ av trädgård vi skulle vilja ha och därefter gick vi in till köksbordet. Hon gjorde flera snabba skisser till oss och även om vi kanske justerar någon del en aning, så var det en fantastiskt fin trädgård hon målade upp. När hon gick hade jag egentligen velat åka iväg till en plantskola för att köpa träd och buskar för att komma igång på direkten!

Jag och mannen har inte något emot att ta ut svängarna lite och flera av hennes förslag passade oss verkligen perfekt! Återstår att se hur jobbigt (och dyrt...) det är att bygga trädgården enligt hennes skisser... Det har en tendens att bli bra mycket dyrare än vad man först tror att det ska bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar