måndag 21 december 2009

Pulka och fotograf

Vart tar all tiden vägen egentligen? Helgen försvann i ett enda nafs. Dottern var hos sin stödfamilj - som sägs upp nu i årsskiftet. Planen är att istället anställa dem som assistenter för att det ska kunna skötas lite mer flexibelt. Det är i vart fall förhoppningen...! Minstingen fick åka pulka för första gången i sitt liv. Hur mysigt som helst. Kände mig som en totalt ovan förälder i pulkabacken. Vi har aldrig åkt pulka med dottern. Har inte kommit på ett bra sätt att lösa det med tanke på hennes svaga rygg och nacke. Sedan krävs förståss snö också - något som vissa år, mer eller mindre helt, lyser med sin frånvaro. Alla andra (mer vana) föräldrar hade mössa, ordenliga vantar och termobyxor. Själv stod jag där iförd kappa, handskar och jeans med snö en bra bit upp på benen - och ingen mössa heller förståss. Mannen var klädd på ungefär samma sätt. Jepp, förstagångsföräldrar. Ingen koll heller på att pulkan kan välta när man drar den efter sig i snö utan gångväg och med en minsting som inte väger så mycket. Fast hon tog det bra. Tror inte att hon tog någon skada av turen. Istället var hon nog rätt nöjd med att få så mycket uppmärksamhet - av båda föräldrarna samtidigt! Händer inte så ofta.

På söndagen hade vi vänner över på em/kväll. Så himla mysigt. Det blev så avslappnat det nu kan bli med 4 barn i ett och samma hus. Dottern var ett enda solsken när hon kom hem från stödfamiljen. De hade haft en superhelg med både bad och kalas. Våra vänner har en dotter som bara är några veckor yngre än vår dotter. De fungerade verkligen helt underbart ihop. Det är sådan skillnad mellan olika barn som vår dotter leker med. En del barn verkar se rullstolen som ett enda stort hinder, medan andra inte alls verkar ta det så utan istället snabbt anpassar sig och hjälper till när det behövs.

Idag har vi haft en fotograf här hemma. Han skulle ta bilder till en skrift för Boverket och ville använda dottern som fotomodell. Bilderna skulle tas i hemmiljö. Dottern insisterade på att nallen givetvis måste få vara med, så nu är de båda snart förevigade i Boverkets skrift, när den kommer ut till våren.

Dags att återgå till städningen... Blä...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar