måndag 7 juni 2010

Ny förskola och husstrul

Idag var det möte på barnens nya förskola. 3 personer från den nya förskolan, en från vår nuvarande, jag samt 4 personer från habiliteringen... Det känns verkligen skönt med habiliteringens stora stöd! Det känns som miljoner saker som de nya pedagogerna behöver känna till. Rektorn såg lätt matt ut när hon såg den långa lista med hjälpmedel som dottern har och som vår nuvarande förskola hade varit snälla och satt ihop (det märks att de är utbildade pedagoger...). Mötet gick i övrigt väldigt bra. I två timmar satt vi och gick igenom allt som de kan tänkas behöva veta inför övergången den 1 augusti. Dottern och minstingen kommer gå på skilda avdelningar, men det tror jag är bra för dem båda. På dotterns avdelning kommer det gå lite större barn och dessutom känns det inte juste mot minstingen om hon ska växa upp med ett ständigt överhängande ansvar för att hjälpa sin storasyster. Hon kommer få tillräckligt av den dosen i alla fall.

Mannen skulle också ha varit med på mötet, men självklart strulade det i det nya huset, så han har tillbringat dagen med att köra fram och tillbaka till huset samtidigt som han har jagat prylar som blivit försenade eller felbeställda... eller som med badkaret. Det fanns en överenskommelse om att killen som levererade badkaret skulle ringa 30 min innan han kom. Det gjorde han inte. Istället ringde han när han stod utanför huset. Om inte mannen kunde komma direkt, så skulle han köra vidare och göra annat och sedan fick han se när han kunde komma... Inte mycket annat för mannen att göra än att kasta sig in i bilen och köra dit. Väl framme så ville de först ställa ner karet direkt på parkettgovet, vilket hade repat golvet. Istället lade de karet till slut på sidan - vilket i sin tur gjorde att mannen såg den långa sprickan som fanns i plasen under karet... Bara att skicka iväg det på retur... En sådan tur att han såg det! Det är möjligt att det inte hade påverkat vare sig funktion eller hållbarhet, men om man köper något nytt så vill man ändå ha det helt!

Det har varit lång leveranstid på badkaret och huset ska eg vara färdigt för en första besiktning på torsdag för att sedan köra den bokade slutbesiktningen på nästa torsdag. Frågan är väl om vi hinner få nytt badkar tills dess (samt inkopplat....).

2 kommentarer:

  1. Himmel! Det är bara självklart att allting ska strula precis samtidigt!!! :-(

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det lite elakt...? Det är i stunder som denna som det känns som ett mindre bra val att ha köpt badkaret via en webshop i Tyskland... (det blev väldigt mycket billigare).

    SvaraRadera