måndag 31 augusti 2009

Siffror och åter siffror...

Har suttit i snart 2h för att räkna ihop assistansen denna månaden. Passade även på att fylla i jämkningsansökan. Jag har fyllt i timrapporter, räknat samman våra timmar och våra assistenters timmar. Siffrorna börjar snurra runt framför ögonen. Är fortfarande inte helt färdig. Måste skaffa A-skattsedel också... Känns som ett evighetsarbete. Varje enskild grej kanske inte tar så lång tid, men tillsammans... Hur gör de som inte är så duktiga på siffror? Min räddning är Exceldokumentet där jag håller reda på alla assistanstimmar och alla jourtimmar och alla gånger vi har haft assistent inne.

Målsättningen är att hitta en eller ett par assistenter som kan arbeta här hemma hos oss. Det har gått trögt... Paradoxalt så innebär den avlastningen att det blir jobbigare att fylla i timrapporterna och avräkningsrapporten vid varje månadsskifte.

Det som känns lite tröstlöst är att detta inte är någon engångsgrej, utan att det kommer vara så här varje månadsskifte så länge vi har assistans, vare sig den sköts av mig och mannen eller om vi tar in utifrån. Jämkningen slipper vi förståss, det räcker att det görs en gång per år och samma sak med A-skattsedeln, den behöver bara skickas in en gång.

Hade behövt ta ledigt en dag bara för att fixa med all administration!

Ser fram emot att fr o m i morgon, i vart fall på pappret, jobba 87,5%. Fast sedan tillkommer ju allt jobb här hemma... På onsdag har vi en ny intervju med en tjej som förhoppningsvis passar perfekt som assistent till dottern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar