lördag 18 september 2010

Hosta

Dotterns hosta har kommit tillbaka igen med full styrka. Hostmaskinen och inhalatorn hjälper, men botar inte. Det är jobbigt att höra henne hosta och hosta. Slemmet åker upp och ner i luftrören, men hon orkar inte få upp det ordentligt. Assistenterna brukar vara duktiga och vända på henne extra många gånger när hon är hostig för att underlätta för henne.

Just nu ligger hon och sover. Snarkningarna blandas med hostattacker. Jag önskar jag kunde hjälpa henne att hosta upp. Mannen brukar sitta och coacha henne att försöka hosta upp slemmet när hon har kört hostmaskinen. Stackars lilla gumman... Hon klagar aldrig över hostan, utan det är mer ett konstaterande att hon är hostig. Fast det är klart att det måste vara jobbigt för henne.

Natten till idag sov hon riktigt dåligt. Jag gissar att hostan var en anledning till att hon sov så dåligt. Det slutade med att hon sov i vår säng. Det blev inte många timmars sömn för någon av oss. Ska prova med att öka antalet gånger hon får hostmaskin och Ventolin. Förhoppningsvis hjälper det henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar