tisdag 14 september 2010

Kardiolog och migrän

I morse var jag och dottern hos kardiologen för att göra EKG och ultraljud av hjärtat. Tack och lov gick allt bra. Dottern var däremot inte helt övertygad om förträffligheten av att göra EKG. Hon grät i strida strömmar, mest av rädsla för att klisterlapparna, d v s elektroderna skulle göra ont att ta bort. Nallen fick en på magen och på mig satte hon en klisterlapp på halsen, men det hjälpte inte. Hon var verkligen helt förtvivlad. När sköterskan skulle ta bort lapparna lugnade hon sig, eftersom hon upptäckte att det inte alls gjorde ont. Inte förrän en av de sista, då tydligen någon hår måste ha kommit emellan för då började hon gråta igen och anklagade sköterskan högljutt för att hon sagt att det inte skulle göra ont, men att det visst gjorde ont. Ultraljudet gick betydligt bättre. Antagligen eftersom hon fick ligga och titta på en tecknad film samtidigt.

Efter kardiologen gick vi inom avd 62 för att lämna lite avlagda leksaker till bebisarna. I vanlig ordning fick någon av prylarna åka med hem igen. Denna gången var det ett knippe med leksaksnycklar. Dottern blev helt bestört när hon såg att jag lagt ner den i kassen. "Hur ska jag då kunna låsa, mamma", frågade dottern mig upprört. Nu ligger nycklarna i min handväska. Därefter gick vi ner till Pressbyrån för att köpa något till dottern att äta. Klockan hade hunnit bli halv elva och jag är inte säker på hur mycket hon fick i sig till frukost egentligen. Efter en halv Risifrutti satt vi i bilen på väg mot dagis.

Var inte på jobbet förrän strax innan lunch. Lätt stressad för allt som behöver vara klart denna veckan. Det tog en dryg timma, sedan hade jag en sådan huvudvärk att det omöjligt gick att jobba mer. Det kändes som om huvudets massa hade dubblerats och det var tungt att ens röra på huvudet samtidigt som jag mådde väldigt illa. Att få något mer avancerat gjort var dömt att misslyckas. Tog en Ipren, men den hjälpte inte alls. Funderade allvarligt på att gå bilvägen upp i garaget när jag skulle hämta bilen. Allt för att slippa stötarna som det innebär att gå i trapporna upp. Har fortfarande bisart ont i huvudet. Ska lägga mig om en liten stund. Förhoppningsvis är det bra i morgon. Hade något liknande för ett halvår sedan och gissar att det är någon lättare variant av migrän.

1 kommentar: