måndag 27 september 2010

Nytt företag

Man kan fråga sig - och troligtvis med absolut största rätt - om det är smart att starta upp ett företag när man lever i den redan stressiga situation som jag och mannen gör... Fast om man tror på idén väldigt mycket och det dessutom gagnar dottern..., borde man då inte satsa? Vi bestämde oss i vart fall för att göra det, även om det just för närvarande innebär en hel del sena kvällar framför datorn, köksbordet eller bara i soffan pratandes om strategier och produkter.

På onsdag smäller det. Då ska allt vara klart eller i vart fall så klart att vi kan lansera vår första produkt. Flipp eller flopp? Det tar kanske ett par månader eller ett halvår innan vi får se om det bara är vår naiva tro att alla andra också tycker att detta är en briljant idé, för hur lång tid tar det att väcka ett behov. Alla de personer i vår målgrupp som ännu inte inser att de faktiskt behöver denna produkten. Att de behöver produkten så mycket att de inte bara nöjer sig med ett exemplar utan flera?

Om det blir en succe, vilket vi tror och hoppas, så är det antagligen bara en tidsfråga innan någon annan kopierar, plagierar och sedan är vi två på marknaden. Även om det hade varit väldigt trist på sitt sätt, så skulle det samtidigt innebära en ökad marknad för vår målgrupp - och det kan man ju inte deppa ihop för. Allt som ger dottern och andra barn i samma situation, en ökad livskvalitet är ju trots allt bra.

1 kommentar: