söndag 24 januari 2010

Fullt kaos

Fortfarande lätt matt efter gårdagen. 4 års kalas med totalt 11 barn kan knäcka vem som helst. Från början var tanken att dagisbarnen fick komma så som igår och idag är det släkten. Svårt att bjuda alla samtidigt. Gissar att man skulle behöva ett slott då... eller en herrgård eller nåt. Dottern insisterade på att sonen till en av våra kompisar också skulle komma, så så fick det bli. Fungerade väl lite sådär för honom i ärlighetens namn... De andra 10 barnen är så sammansvetsade från dagis. Vi bjöd bara dem som dottern umgås mest med. Hon är tydligen ganska populär på dagis, så det var inte så lätt att välja.

Största kaoset var när de skulle äta resp fika. Hälften ville absolut sitta bredvid dottern. Fick agera medlare och se till att barnen bytte platser till fikat. Lyckades inte uppfylla allas önskningar. Dottern hade dessutom sina önskemål om vem som skulle få äran att sitta bredvid henne.

Det absolut gulligaste var hennes oerhörda kärlek till pojken med stort P. De är så underbart gulliga tillsammans och han är så beskyddande mot henne. Vid ett par tillfällen kom han utspringande till mig för att meddela att dottern nog höll på att trilla och behövde hjälp. Vid fikat hjälpte han henne när hon råkade hamna ur balans i stolen och inte riktigt kom upp. Har massor med foton på när de sitter tätt ihop för att jag skulle få en bra bild.

I födelsedagspresent fick dottern bl a ett iramat foto på honom. Det är faktiskt första gången jag har sett henne riktigt generad. Så sött! Hon har bestämt att fotot ska stå i hennes sovrum så att hon kan titta på det när hon ska somna. Hon ville t o m att det skulle följa med in på toaletten när hon skulle göra iordning sig - det fick hon inte igenom...!

Idag är det dags för släkten - 21 vuxna och 9 barn. Puh!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar