torsdag 7 januari 2010

Snoezelrum

Det har verkligen varit en intensiv dag, trots att vi haft assistent i princip hela dagen är jag helt slut. Mannen har varit på jobb, så det har varit jag och assistenten. Man skulle kunna tycka att det inte borde vara så jobbigt med två vuxna till två barn... Båda barnen sov riktigt dåligt natten till idag och det känns. Vet inte om minstingen kanske håller på att få fler tänder... eller om hon bara är inne i någon slags fas... Det tog i vart fall 2 timmar innan hon somnade i kväll - och då var hon ändå hur trött som helst. Skulle också kunna vara en förklaring till varför hon varit ledsen i princip hela dagen. Enda tillfället hon var riktigt glad var när vi var på utflykt.

Det som är så skönt när vi har assistent är att dottern verkligen får göra sådant, som borde vara självklart - som att få bada badkar. Det blir sällan att hon badar när inte assistenten är här. Nu har vi bestämt att hon bara badar med assistenten. Då blir det lite magiskt när hon är här. Lite speciellt. Normalt sett har de tisdagar som baddag, men idag blev det alltså bad på förmiddagen. Anledningen att det inte blir så ofta är helt enkelt att det inte går att lämna henne ens för en sekund, eftersom hon kan falla framåt i vattnet och helt enkelt drunkna. Badstolen som vi använder i badkaret gör att hon sitter perfekt i övrigt och att hon inte kan trilla. Nackdelen är att minstingen inte kan sitta i samtidigt. Det gör att vi måste vara två hemma när dottern ska bada alternativt att man är ensam hemma med henne. Badet tar också sin lilla stund med allt fixande innan och efter - lätt en timma.

Hur som helst, så blev det muffinsbak först på förmiddagen och sedan bad. Direkt efter lunch åkte vi in till habiliteringen. I källaren har de två snoezelrum - ett vitt och ett svart. Det är två rum som ska locka till både avslappning och aktivitet. Vår assistent hade bokat rummen åt oss, så vi var där med både dottern och minstingen och lekte i 1,5 timmar för oss själva. Självklart avslutade vi dagen med de hembakta muffinsen innan det var dags att åka hem med två väldigt glada, men trötta barn.

Roligast var när minstingen gick med på att prova knasiga peruker och gulligast när dottern kämpade för att sätta fart på gungan som minstingen hade klättrat upp i. Även om inte farten blev så hög, så var dottern väldigt stolt när hon ensam fick hjälpa sin lillasyster.

Ska bli skönt att få börja jobba i morgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar