söndag 3 januari 2010

Nästan friska

Familjen är frisk, eller nästan i vart fall... I morse var alla feberfria. Mannen var lite matt och jag jättetrött efter att ha agerat sjuksköterska, städerska mm ett dygn, men det var allt. Minstingen hade världens energi när hon vaknade. Sockret i nyponsoppan spädde väl säkert på det hela också... Dottern vägrade att äta frukost, men genom att mata henne under tiden hon tittade på tv så gick mackan till slut ner. Efter att knappt ha varken ätit eller druckit under ett dygn och istället kompenserat det med tre kräkningar (hur nu det gick ihop...), så kändes matning framför tv:n som en extremt bra lösning. Allt enligt devisen "det som fungerar är bra".

På eftermiddagen började minstingen bli mer och mer klängig för att till slut bli nästintill odräglig. Minsta motstånd får henne att bli panikledsen och springa bort till första bästa pryl för att ilsket banka med händer och armar på det. Inte någon bra trend... Fram med febertermometern och mycket riktigt. Feber igen. Inte konstigt att hon inte är riktigt sig själv. Stackars minstingen. En omgång Alvedon direkt på em och sedan precis innan sänggående. Hoppas att hon är pigg och glad i morgon. Ingen hög feber alls, men tillräckligt för att hon ska bli minst sagt obalanserad i sitt humör.

Känns ovant med hennes feberhumör. När dottern har feber har hon alltid tagit det med ro. Hon är kanske lite tröttare än vanligt, men i övrigt lika glad som hon alltid är. Inte ens vid hög feber blir hon gnällig. Har heller aldrig varit. Gissar att det är vanligare med gnälliga feberbarn.

Oavsett så känns det hur skönt som helst att:
1. Mannen är frisk igen. Det är inte helt roligt att själv agera allt-i-allo för en kräkfamilj.
2. Jag slapp bli sjuk - mer än det halsonda som för övrigt är över. Kanske berodde det på de 10 vitpepparkorn jag blev tipsad om att svälja hela. Man ska som sagt aldrig underskatta placeboeffekten!
3. Dottern inte blev mer sjuk. 3 kräkningar och feber skulle mycket väl kunna inneburit att vi hade behövt åka till akuten för att få dropp. Det finns roligare ställen att tillbringa sina dagar på - även om vi brukar få snabb behandling.
4. Det är min sovmorgon i morgon!!! Efter två jobbiga nätter så känns det minst sagt behövligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar