tisdag 23 februari 2010

Livsbalans?

Då var det beslutat. Från den 1 mars går jag ner i tid - 80%. Återstår att se hur det blir på jobbet. Målsättningen är att ha kvar samma mängd arbetsuppgifter, men minska på ambitionen. Vet inte om det är ett lyckat koncept eller ej. Vi ska ha avstämning på fredagar vid behov för att prioritera kommande vecka.

Tror att en bidragande orsak till att jag känner mig sliten och stressad är att det är så mycket här hemma. Planen är att fr o m 1 mars vara ledig en dag varannan vecka för att på så sätt hinna fixa undan prylar här hemma. Då borde den totala stressen minska. Det är i vart fall värt ett försök. Knepigt det där med balans i livet. Det är så mycket som ska hinnas med, så mycket jag vill göra, som måste göras eller som bara borde göras.

Vad vi borde ha gjort för länge sedan är t ex att kontakta hjälpmedelcentralen och fråga om de kan anpassa en pulka till dottern. En så självklar sak. Vi har haft snö länge nu, har pratat om att göra det tidigare och så ändå glömmer vi. Mannen ska se om han kan ringa idag. Hoppas att de kan och hinner... Klart hon ska få åka pulka, men då måste det finnas ett ordentligt ryggstöd, nackstöd och "bälte". Det är nog alltför svårt att hitta en pulka där även en vuxen kan sitta - och dottern ändå sitter säkert. Håller tummarna hårt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar