söndag 28 februari 2010

Barnens lekar

Dottern står i sitt ståskal i köket och leker med lite vatten. Hon har en gammal sockerkaksform med vatten och en bit hushållspapper. Det är svårt att låta bli att få ett stort leende på läpparna när jag tjuvlyssnar på hennes lek. Pappret hoppar och badar, det balanserar på hennes arm och dottern pratar ömt med pappret som har fått liv i hennes lek. När pappret råkar dela sig så ber hon det om ursäkt för att några sekunder senare fortsätta leken där den ena biten har blivit mamma till den andra.

Hon verkar ha en enorm källa med fantasti, frågan är om fantasin ens kan ta slut. Leken har nu nått sitt slut och hon har bestämt sig för att fortsätta leka med sina smågubbar istället.

Minstingen har vaknat och från monitorn i köket ser vi hur hon påbörjat tömningen av sin säng. Kudden och täcket har redan kastats över spjälorna och ligger på golvet. Hon verkar nöjd där hon nu sitter i sin säng och undersöker det som fortfarande finns kvar i sin säng. Om några minuter kommer hon nog ropa efter att bli hämtad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar