torsdag 10 september 2009

Assistent snart anställd!

Känns som om jag skulle kunna skriva en såpopera om vårt strul med assistenter, men när jag pratar med andra i samma situation, så känns det som om det är ett ständigt återkommande problem. Att hitta assistenter med rätt utbildning/erfarenhet och där dessutom personkemin fungerar. Sedan ska de helst stanna också.... Att vara personlig assistent är ett jobb som få planerar att ha livet ut. Det är ofta ett jobb man har på väg till något annat.

Igår fm snabbintervjuade jag en tjej per telefon, eller snarare jag gav en snabb bild av hur vår situation här hemma ser ut och berättade om tjänsten. På kvällen var hon hemma hos oss och provlekte med dottern. Verkar fungera super, så hon har blivit erbjuden tjänst - och hon tackade ja på stående fot. Nästa vecka skriver hon förhoppningsvis kontrakt och sedan kan hon börja direkt. Skönt!

Student som läser till arbetsterapeut, hennes mamma är dotterns sjukgymnast. Kan det bli bättre? Har redan informerat dem båda om att det är okej för vår del om de diskuterar vår dotter. Tänker ifall hon vill ha tips på lyftteknik, har frågor om sjukgymnastikprogrammet osv

Strax efter att hon hade gått så ringde tjejen vi hade här på provlek för 1,5 vecka sedan. Hade redan gett upp vad gäller henne, eftersom hon inte hade hört av sig. Det visade sig att hon hade legat hemma och varit sjuk. Som vi misstänkte så kände hon att hon inte hade tid att jobba som assistent för vår dotter, men hon ville ändå inte släppa möjligheten att få jobba med ett barn. Hon ville gärna ingå i en vikariepool och med tanke på att hon skriver sin uppsats nu, så kan hon även mitt på dagen, t ex om dottern blir sjuk.

Om någon vecka har vi (om allt går vägen) en ordinarie assistent och en vikarie - två studenter som båda läser till arbetsterapeut och har ett intresse av barn. Frågan är om det kan bli bättre? Fast jag är fortfarande lite skeptisk... Tror inte riktigt på det förrän kontrakten är underskrivna och de har börjat jobba....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar