fredag 18 september 2009

Tårta och assistent

Minstingen fick prova på prinsesstårta för första gången i sitt liv igår. Storasyster hade bestämt val av tårta. Klart man ska prinsesstårta med extra många marsipanrosor. Det var hårda rosor så dottern fick kämpa en del för att klara av att äta upp dem.

Det var så gulligt att se minstingen kämpa med sin tårta. Hon fick (såklart) äta själv. Fick sanera både henne och köket efteråt. Det var tårta precis överallt, även på kameran... Vi hade släppt en del på ambitionsnivån, så tårtan var beställd på konditori. En liten tårta för 6 personer. Den minsta man kunde köpa. Jag hade föredragit en tårta med typ hälften av all grädde som konditorn tryckt dit, men båda döttrarna var lyckliga och det var ju trots allt först och främst för minstingens skull och därefter kommer dottern på klar andraplats.

Även dottern behövde saneras en del efteråt. Hon såg ju hur minstingen gjorde och självklart ville hon göra likadant själv. Som tur var hade vi hennes assistent här, så hon fick bada badkar - nästan hur länge hon ville. Tror hon satt där i 45 minuter och lekte med assistenten bredvid sig. Det tillhör verkligen ovanligheterna att hon får bada så länge eller ens att hon får bada badkar en vardagskväll. Det blir bara för mycket normalt sett, eftersom det inte går att lämna hennes sida, ens för 5 sekunder.

Är så himla lycklig att vi beslutade oss för att skaffa ett till barn! Och nu när vi har haft den senaste assistenten här 2 dagar, så är jag faktiskt nästan lika lycklig för henne! Dottern ser jätteglad ut när hon ser henne och det fungerar riktigt bra. Såklart är det ännu inte helt perfekt, men det hade nästan varit konstigt om det varit perfekt efter bara 2 ggr. De måste ju båda lära känna varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar