måndag 28 september 2009

Lyxtid och sjukhusbesök

Helgen har gått fort. Vi har fixat och fixat, städat och städat, men nu ser faktiskt huset riktigt fint ut. Ett par saker kvar, men de går fort att fixa. Så mycket att göra, bara för att en enda familj ska komma hit på visning. Vi som inte ens har lagt ut huset och inte heller riktigt vet när vi ska flytta. Vissa saker får vara kvar, som bröllopsfotona i köket. De tavlorna tar vi inte ner och inte heller familjeväggen - en vägg med 12 ramar med foton på familjen.

Dottern vaknade tidigt och behövde hjälp i sängen. Täcket hade i vanlig ordning åkt av och hon hade lyckats förflytta sig så att hon låg på snedden över sängen. Hjälpte henne upp på kudden, la henne på sidan och bäddade om med täcket. Nu sover hon igen, men jag kunde inte somna om. Var dessutom frestande att gå upp för att få lite egen tid. Nu sitter jag här, halvpåklädd med en stor kopp te framför datorn och trots att jag är trött så känns det som lyxig egentid.

I eftermiddag ska dottern in på sjukhuset. Hon ska läggas in ikväll för andningsregistrering. Inför registreringen så är det alltid läkarkontroll på eftermiddagen. Det tar någon timma och sedan får man åka hem igen för att åka in igen någon timma innan dottern ska sova. Inte lönt att hon åker till dagis efteråt - de vill dessutom ändå inte att hon kommer tillbaka igen, eftersom de bara vill ha EN hämtning och EN lämning per dag. Svininfluensan, eller nya influensan som den ska kallas numera, gör att minstingen inte får följa med till sjukhuset i em. Istället behöver jag ta ledigt från jobbet för att passa henne. Samma sak i morgon fm fram tills att mannen kommer tillbaka från sjukhuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar