onsdag 31 mars 2010

Hemma med sjukt barn

Ont i huvudet av allt för få timmars sömn. Dagis ringde igår vid lunchtid för att meddela att minstingen hade hög feber - nästan 40 grader. Satt mitt i ett möte, men vissa telefonsamtal prioriteras högre än andra. Bara att ursäkta sig och gå ut från mötesrummet. Som tur var kunde mannen komma loss och åka hem.

Mannen hade egentligen planerat att titta på kakel till vårt nya hus. Vi måste ta ett beslut idag eller senast i morgon och som vanligt är vi inte ute i speciellt god tid... Tack och lov kunde svärfar komma ner och titta till minstingen under ett par timmar när mannen snabbt skannade av byggvaruhusen i närområdet.

Minstingen har fortfarande ganska hög feber, strax över 38 grader. Gissar att det var febern som gjorde att hon sov riktigt dåligt i natt. Hennes gråt väckte nog också dottern, för även hon har ropat många gånger under natten. Vid köksbordet i morse var det två föräldrar som höll på att somna mitt frukosten, en övertrött dotter och en febrig minsting. Allt gick i slow motion, så mannen ringde dagis för att meddela att dottern skulle komma sent. Eftersom jag ändå skulle vabba med minstingen så var det inte lönt att stressa. Hade ändå inte fungerat.

Ikväll har vi andra intervjuomgången med en av de kandidater som sökt nattjänst. Har vi tur så fungerar det bra med resterande del av familjen.

Nu har precis minstingen vaknat från sin korta slummer, så det är dags att gå upp och hämta henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar